– Gjør det enkelt, la ingrediensene tale for seg, sier «Alfie» når han skal beskrive sitt virke som kokk og innehaver av River House ved elven Ness i den skotske byen Inverness.

Joda, det er elven som renner mellom Loch Ness og havet – nærmere bestemt Beauly Firth.

Inverness er en hyggelig liten by i det skotske høylandet, og nærheten til havet gjør at det hovedsakelig er sjømat på menyen hos «Alfie».

Han er født i Truro, men det var da han vokste opp i Cornwall at «Alfie» fikk interesse for mat. Her opplevde han en rik tilgang på lokalt produsert mat og en overflod av fisk og annen sjømat.

Etter at han flyttet nordover til Inverness ble han sterkt involvert i den lokale matkulturen, blant annet gjennom opprettelsen av Highland Food Festival.

– Dette var først og fremst et forum for promotering av all den gode maten som produseres lokalt, forklarer han om tiltaket.

Han kompromisser heller ikke på kjøkkenet sitt i River House Restaurant, der han er å finne hver kveld, også når vi tropper opp. «Alfie» deler villig vekk om sin tilnærming til mat.

– Jeg har bygget opp et sterkt forhold til de lokale fiskerne, slaktere og gårdbrukere, forklarer han entusiastisk når han serverer en utsøkt kokt kveite med reker og friske, knasende grønnsaker til.

– Det gjør det langt på vei mulig for meg å oppretteholde en god råvarekvalitet.

Han har nesten alltid klassiske råvarer som kamskjell, østers, blåskjell og hyse, samt lokalt produserte oster på menyen, for ikke å snakke om en mørnet skotsk oksekjøtt jeg aldri har smakt maken til.

– I tillegg prøver jeg så godt jeg kan å følge sesongen, og alltid overraske, forklarer han idet desserten blir servert – italiensk gelato med en shot amaretto.

For oss som førstereisgutter og -jenter på hans ypperlige etablissement ble