Kunngjørelsen fra den «norske» elvecruise-operatøren kom få timer etter at EU stemte for å gjenåpne sine grenser for vaksinerte reisende. De annonserte avgangene, som er en del av selskapets Welcome Back-program, vil da kun være åpne for de som er ferdig vaksinerte, sier Viking i en pressemelding.

– Svaret på våre første «Welcome Back»-reiser har vært overveldende positivt, sier eier og styreleder i Viking, nordmannen Torstein Hagen.

– Mange er ivrige etter å komme tilbake til en mer normal verden, og jeg vil takke alle våre destinasjons-partnere for deres støtte når vi nå planlegger vår vei tilbake til normalen.

Så langt er cruisene i juli de mest populære. De inkluderer blant annet den åtte-dager lange Rhine Getaway fra Amsterdam til Basel, Sveits, og tidagers-reisen «Portugal’s River of Gold» fra Lisboa til Porto. 

I Frankrike er den åtte dager lange reisen «Paris og hjertet av Normandie» og et tilsvarende langt cruise «Lyon & Provence» fra Avignon til Lyon samt «Frankrikes fineste» – en 15-dagers reise som kombinerer reiseruten i Nord- og Sør-Frankrike bestselgere. ©