Dette er nok en gang tydelig i den nye «Bridging the Say-Do Gap»-rapporten fra den internasjonale turisme-organisasjonen World Travel and Tourism Council (WTTC).
Rapporten tar sikte på å analysere i hvilken grad miljøhensyn styrer innkjøp.
Seks kategorier
«Forbrukere uttrykker ofte sin støtte til miljøspørsmål, men rangerer fortsatt pris og kvalitet som sine største bekymringer når det kommer til pengebruk. Denne tendensen til å si en ting og gjøre en annen kalles «si-gjøre-gapet» – forskjellen mellom folks ord og deres handlinger», står det blant annet i rapporten.
Konklusjonen er med andre ord klar, og er basert på svarene fra 10 000 spurte forbrukere. Folk vil gjøre det rette, men ikke hvis det koster ekstra.
Rapporten deler respondentene inn i seks ulike handels-kategorier. Alle rangerer økonomi som det viktigste hensynet før du foretar et kjøp, inkludert reiser. De nest mest avgjørende faktorene er kvalitet og anmeldelser.
Bør bli flinkere
For å møte den uforholdsmessige innvirkningen av kostnader på miljøet, skriver WTTC at «bærekraftige alternativer må enten bli mer kostnadseffektive eller tilby overlegen kvalitet».
Anbefalingene som oppgis for å overvinne gapet mellom ord og handlinger inkluderer trinnvise belønningsprogrammer for de som velger bærekraftige alternativer.
Eksempler på dette er når du bruker ditt eget krus ved kjøp av drikke, og velger å delta i prosjekter for å bevare naturen.
Bedrifter og merkevarer bør også bli flinkere til å synliggjøre sitt bærekraftsarbeid og oppmuntre tilbakemeldinger fra kunder om det.
– Den gode nyheten er at folk flest kan oppmuntres til å ta mer bærekraftige valg. Vi må bare vite hvordan de tenker, konkluderer WTTC. ©