Piloten Mike Beaton fikk sparken etter at han skal ha inntatt kokain på en toppløs kvinne dagen før en flytur. Den gifte piloten skrøt av krumspringene sine til en flyvertinne, som slo alarm, skriver den britiske avisen The Sun.

Møttes på nattklubb

British Airways-piloten skulle fly fra Johannesburg i Sør-Afrika til London dagen etter, men ble i stedet fløyet til Heathrow lufthavn som passasjer. Her testet han positivt i en narkotikatest.

Det britiske flyselskapet har overfor Sky News  bekreftet at piloten ikke lenger er ansatt der..

– Saken ble sendt til CAA (Civil Aviation Authority) og denne personen jobber ikke lenger for oss, sier British Airways til nyhetsmediet.

Flyet fra Johannesburg ble forsinket i påvente av en ny pilot.

The Sun skriver at pilotens utskeielser fant sted på en av hans fridager i Johannesburg. Han fortalte en kvinnelige kollega i en tekstmelding at han festet med to lokale kompiser, en kvinnelig walisisk feriegjest og en ung spansk kvinne.

Piloten skal ha sagt at gruppen hadde møttes på en nattklubb før de dro tilbake til en av mennenes leiligheter, hvor det også var kokain.

Kan fly igjen

–Jeg har mistet skjorten min et sted, og en av de lokale guttene fant frem noen linjer med kokain, sto det i en av tekstmeldingene, ifølge The Sun.

Storbritannias sivile luftfartsmyndighet CAA har suspendert pilotens helsesertifikat og forbudt ham å fly etter den skandaløse byturen.

– Et flyselskap må informere oss umiddelbart om en britisk pilot brukt alkohol eller narkotika før han går ombord på et fly, sier en talsmann for CAA til Sky News. 

Om dette skjer vil luftfartsmyndigheten umiddelbart suspendere piloten.

Luftfartstilsynet understreker videre om at piloter som har fått inndratt sitt flysertifikat har mulighet til å fly igjen. Dette krever imidlertid at vedkommende vurderes av et medisinsk team og at det gjennomføres et omfattende rehabiliteringsprogram. 

Om alt går bra, vil piloten kunne få helseattesten vedkommende trenger for å fly tilbake. ©