Fra 1. oktober i år blir alle turister som kommer til den populære ferieøya pålagt å følge landets helse- og sikkerhets-protokoller. Thailands parallell til Folkehelseinstituttet – CCSA – letter på innreise-begrensningene for 11 land. Samtidig implementeres omfattende, forebyggende smitteverntilak.

Tiltakene blir inngripende og vil form ange trolig virke mer avskrekkende enn inviterende.

Reisende fra utlandet til Phuket må for eksempel få innreise-tillatelse utstedt av en thailandsk ambassade. Dette samt en helse-sertifikat skal være utstedt innenfor en tidsramme på 72 timer før reisen til kongeriket. Det må også medbringes en helseforsikring utstedt av opprinnelseslandet.

Ved ankomst i Phuket må besøkende gjennomgå en 14-dagers karantene på et av de angitte hotellene før de kan dra andre steder.

Det vil også ligge et betydelig ansvar på hotellene som blir med i re-starten. Provinsmyndighetene vil derfor forsikre seg om at de er i stand til å utføre sine pålagte oppgaver knyttet til smittevernkontroll effektivt og i samsvar med CCSAs protokoller.

Landets minister for turisme- og idrett, Phiphat Ratchakitprakarn, sier i en kommentar at «Phuket-modellen», som lar utenlandske reisende besøke begrensede deler av Thailand, er den nye normalen.

I utgangspunktet vil turister kunne besøke strender innen en kilometer radius fra hotellet når de ankommer. Etter å ha fullført 14-dagers karantene må de ta en ny Covid-19-test. Er resultatene negative kan de besøke andre steder i provinsen. ©