Ving er trolig ikke alene om å utarbeide regimer for å få igang reisevirksomheten, selv om de markedsfører seg «som den eneste norske turoperatøren» med dette tilbudet.

Tidligere i år endret Ving også avbestillings- og endrings-vilkårene sine, slik at kundene blant annet kan endre sin charterreise et ubegrenset antall ganger inntil 30 dager før avreise.

Fra nå av blir det også mulig å avbestille charterreisen helt frem til 60 dager før avreise.

«– Med dette skal du som kunde føle deg trygg når du bestiller en reise hos oss.»

Med Vings nye tilbakebetalings-garanti skal kundene få pengene tilbake innen syv dager, i stedet for 14 dager som kreves av Pakkereiseloven.

Da Corona-pandemien skyllet inn over Norge fikk turoperatørene av myndighetene tillatelse til å utvide tilbakebetalings-tiden, fra to uker til tre måneder. Dette sitter trolig i hos svært mange reisende, men etter sigende har de fleste fått pengene sine nå – eller har endret avreisen til neste år

− Mange lengter etter å reise utenlands akkurat nå. Samtidig er det en viss usikkerhet ved å bestille en reise under de rådende omstendigheter, samt mulige betenkninger om tilbakebetaling hvis reisen avbestilles eller blir kansellert, sier den nye landsjefen for Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson, som en begrunnelse for det nye tilbudet.

– Med dette skal du som kunde føle deg trygg når du bestiller en reise hos oss.

Avbestillings- og endrings-vilkårene for charterreiser gjelder for alle nye bestillinger fra og med 23. oktober i år, med avreise til og med 30. september 2021.

Tilbakebetalings-garantien innen syv dager gjelder for alle reiser, inkludert reiser med rutefly.

I tillegg til gratis avbestillings- og endrings-forsikring, samt strengere sikkerhetsrutiner, har kanariske myndigheter siden juli tilbudt gratis Covid-19-forsikring når du reiser til Kanariøyene, som et ekstra tiltak. ©