Den 4500 kilometer lange turen gjennom USA tar den tidligere profilerte statsråden og stortingsrepresentanten gjennom ni delstater og tre tidssoner.

– Jeg har alltid hatt et sterkt ønske om dette, men det har aldri klaffet, sier Sandberg til VG om guttedrømmen.

Den tidligere fiskeriministeren skal ikke bare kose seg. Sammen med samboeren skal han også arbeide som guide, selv om gründer og innehaver av turoperatøren Route66usa.info, Arve Stallvik, understreker at det også blir en profesjonell guide med på turen.

USA-TUR: Gründer og innehaver av Route66usa.info Arve Stallvik (t.v.) er godt fornøyd med å ha Per Sandberg og Bahareh Letnes i mmotorsykkelstallen. Tom Eirik Østbye (t.h.) er i arrangementskomiteen. (Foto: Route66usa.info)

Sandbergs ekstrajobb – han driver også en bar i Halden –  krever sertifikat for sykkel, noe han har hatt i mange år. Nå gleder han seg til å kjøre Harley Davidson – med eksosrype.

– For henne er dette en voldsom barriere å bryte. Hun og jeg har kjørt vannscooter og motorsykkel sammen, men det hun nå står overfor er en ekstrem-opplevelse, sier Sandberg til avisen.

Det neste året skal Sandberg sette seg inn i alt som er verdt å vite om Route 66, som ble anlagt i 1927 mellom Chicago og Los Angeles som en del av U.S. Highway-systemet. Veistrekket har en samlet lengde på nesten 4000 km.

Strekningen har etter hvert mistet sin betydning som transportåre, og er i dag kortere enn den var opprinnelige. Samtidig har den fått en enorm populær-kulturell status som «The Mother Road», noe mange reiseoperatører i dag benytter seg av. En av dem er altså norske Route66usa.info.

Arve Stallvik er fornøyd over å få med kjendisparet som trekkplaster.

– Per er en folkelig fyr, sier Stallvik, som har arrangert motorsykkelturer i 18 år.

Han er med andre ord godt klar over den markedsmessige betydningen det har for operatøren å ha en den tidligere FrP-profilen med på motorsykkellaget. ©