For eksempel dekker ikke reiseforsikringen avbestillings-kostnader knyttet til endring i karantene-bestemmelsene.

Følger UD

– Folk ringer og lurer på om de kan få dekket avbestillinger til de områdene som nå er blitt karantenebelagt, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Bibow Handeland i If til  Dagens Næringsliv.

Svaret de får er at reiseforsikringen ikke dekker avbestillings-kostnader knyttet til endring i karantene-bestemmelsene.

– Dekningen av reiseforsikringen følger UDs reiseråd, og har egentlig ikke noe med karantenereglene å gjøre, forklarer Handeland.

Kostnadsfri avbestilling

Regjeringen har besluttet at Spania, Nederland og øygruppene Kreta og Balearene går fra rødt til mørkerødt. Dermed må ubeskyttede ta inn på karantenehotell ved ankomst til Norge fra disse områdene. De nye reglene trer i kraft fra i dag av.

Også Gjensidige og Tryg gir sine kunder samme beskjed.

– Det de fleste spør om, er om reiseforsikringen dekker avbestilling dersom land skifter farge på FHIs kart. Svaret de får er at Trygs reiseforsikring ikke dekker dette, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens.

Irgens råder nordmenn som planlegger å krysse grensen de neste månedene om å kjøpe billetter som har kostnadsfri avbestilling eller ombooking. ©