De fleste som har reist med barn i bilen vet at det ofte ikke skal mange minutter til før kaoset bryter løs i baksetet, sier konsulent Tone Helene Angsund i reklamebyrået Trigger til bransjenettstedet Kampanje.

Viser mangfold

Målet med kampanjen er å nå målgruppen «alle» i reisebransjen ønsker seg – nemlig barnefamilier på tur. Tone Helene Angsund ønsket å skildre en mer realistisk bilferie enn de evige blåner og billedvakre landskaper.

– De fleste som har reist i bil med barn vet at det ofte ikke skal mange minutter til før kaoset bryter løs i baksetet. Derfor har vi utviklet Nødbryteren, som på en enkel måte viser en oversikt over alt som finnes i nærheten av der du befinner deg når tålmodighetsgrensen i bilen er brukt opp, sier Angsund.

Lanserings-filmen om «Nødbryteren» laget til sosiale medier viser med humor og vidd hvordan kaoset inne i bilen kan utvikle seg.

Målet for Visit Lillehammer er å tilrettelegge for barnefamilier som skal på bilferie gjennom Norge i sommer.

– Hos oss er det alltid kort vei til nye eventyr. Vi har opplevelser for både små, store og de midt imellom, sier markedssjef Camilla Maanum Trulsen.

Her er filmen:

Stort tilbud

«Nødbryteren» er ifølge henne en kreativ og enkel måte å vise mangfoldet i regionen på, samtidig som foreldrenes situasjon i bil tas på alvor.

Tiltaket har allerede fått positiv oppmerksomhet, blant annet fra Trygg Trafikk.

– Et hjelpemiddel som Nødbryterener en fin måte å sørge for stopp på veien. I Trygg Trafikk ser vi viktigheten av å ta en rast, sier Marianne Mittet Solbraa, regionleder i Trygg Trafikk Innlandet.

– Trøtte sjåfører skaper fare på veien, og utålmodige barn kan gi «økt temperatur» i bilen. Derfor er det viktig å ta pauser, mener Solbraa.

PÅ TELEFONEN: Slik ser den ut på mobilen. (Foto: Visit Lillehammer / Férdi Film)

I «Nødbryteren» finner man rundt åtti overnattingssteder, tretti serveringssteder, førti attraksjoner, åtti forslag til sykkel- og vandreturer, i tillegg til åtti andre forslag til aktiviteter for små og store i Gudbrandsdalen.

– Det er ikke alle regioner som kan tilby like kort kjøreavstand mellom så mange opplevelser som Lillehammer og Gudbrandsdalen. Nettopp derfor egner «Nødbryteren» seg godt for vår region, som både langs E6 og innad i dalen alltid kan tilby kort vei til nye eventyr. Med så mange nærliggende aktiviteter, vil man kunne roe ned tempoet og ta ting litt mer på sparket. Vi ønsker å oppfordre familier til å utforske nærmiljøet de befinner seg i, og samtidig gi familier på rundreise en fin pustepause fra kjøringen, forteller Maanum Trulsen.

«Nødbryteren» er en regional tjeneste som fungerer i regionen Lillehammer og Gudbrandsdalen. «Nødbryteren» kan selvsagt også brukes på tog, annen kollektiv eller til fots – alltid der for å tilby nærmeste eventyr. ©