* SAS, Norwegian og Widerøe har fløyet et sterkt begrenset antall avganger innenriks, og SAS en håndfull avganger per uke til København og Stockholm. Denne uken øker SAS fra Norge, med gjenopptakelse av ruter fra Bergen og Stavanger.

* Lufthansa og KLM har foreløpig én avgang daglig, og Lufthansa kun til Frankfurt.

* Wizz Air opererer allerede ruter fra București og Vilnius til Sandefjord Lufthavn Torp. Til Oslo lufthavn skal selskapet etter planen starte opp sine polske ruter til Gdansk og Krakow fra 7. juni.

* Air France starter opp igjen sin rute mellom Gardermoen og Charles de Gaulle-flyplassen i Paris fra 7. juni. Mot slutten av måneden skal den flys hver dag.

* Turkish Airlines åpner forsiktig på Oslo fra juli. Ingen dato er bekreftet, men det tas sikte på fire avganger i uken, for deretter å øke i forhold til etterspørselen.

* Icelandair åpner sin rute mellom Keflavik og Gardermoen fra 15. juni, med opptil fire avganger hver uke.

* British Airways er inne i en voldsom omstrukturering der de blant annet sier opp 12 000 ansatte. Offisielt går første Oslo-avgang 1. juli, men selskapet har tidligere informert om at datoen for oppstart er usikker.

* Finnair gjenopptar sine ruter i løpet av juli måned (ingen eksakt dato). Mer spesifikk informasjon kommer trolig når UD innen 15. juni kommer med nytt reiseråd for Norden.

* Brussels Airlines’ åpning skjer fra juli måned, uten at det er fastsatt noen endelig dato. Den første direkte-avgangen som ligger inne på selskapets egen billettbestilling er om kvelden den 29. juni.

* Air Baltic er allerede i gang med to ruter, til Ringa og Vilnius. Disse kom i gang 18. mai.

* TAP, som er Portugals nasjonale flyselskap, har ikke oppgitt om når Oslo-ruten gjenopptas.  Landet har for øvrig klart å håndtere Corona-pandemien bedre enn de fleste.

* Blue Air, som flyr mellom Romanias hovedstad București og Gardermoen, begynner flyvninger fra 4. juli to ganger i uken.

* Ryanair gjenopptar Oslo-ruten sin mellom Gardermoen og Stansted-flyplassen fra onsdag 1. juli. Foreløpig er det snakk om kun en avgang.

* Iberia, som fløy frie ganger i uken til Madrid før korona-krisen, har offentliggjort en oversikt over hvilke ruter det vil starte fra 1. juli og til og med august. Der står ikke Oslo oppført, derimot både Stockholm (juli) og København (august.)
Kilder: Flysmart24, Avinor