Lavprisselskapet med fokus på USA går inn på en rute med sterk konkurranse fra andre selskaper, ikke minst Air France, men også gigantene American Airlines og Delta Air Lines har en rekke flyvninger mellom de to storbyene.

Stor interesse

Ruten mellom Paris-Charles de Gaulle og New York-JFK startet 26. mars, og fremover vil den betjenes én gang om dagen av en Boeing 787-9 Dreamliner-maskin.

Disse har Norse Atlantic Airways åtte av i sin flåte. Fire av flyene er for tiden i aktiv tjeneste, mens de fire andre er parkert.

Med den nye ruten følger Norse taktikken med å etablere seg på ruter der det allerede er store trafikkstrømmer. Ideen er at betydelig passasjer-interesse også vil gi en lavprisaktør som Norse trafikk over Atlanterhavet.

Gradvis økning

I tillegg til den nye ruten mellom Paris og New York flyr Norse også til storbyen fra London og Berlin, og i juni i år starter selskapet drift på en rute mellom den amerikanske metropolen og Roma.

Den daglige avgangen fra Paris går klokken 19.45 på kvelden. Landingen på JFK-flyplass er klokka 22.00 – justert for tidsforskjellen. Returflyet fra New York er klokka 00.30, og ankommer Paris 14.05 lokal tid.

Norse Atlantic Airways opplyser at i likhet med selskapets flyvninger fra Oslo og Berlin til den amerikanske storflyplassen, vil flyene som betjener ruten fra den franske hovedstaden lande på Terminal 7.

I sommer-programmet flyr Norse Atlantic Airways også til Fort Lauderdale ved Miami, Los Angeles, Orlando, Boston, San Francisco og Washington D.C. ©