Det populære markedet i gamlebyen åpner dørene 22. november, til glede både for befolkningen og turister – ikke minst mange nordmenn.

– Julemarkedene i Tyskland er svært populære blant norske turister, og vi håper at mange nordmenn tar turendit. Det er ikke uten grunn at den kalles Nordens juleby – her vil dekorasjonene, stemningen og duften av bakte epler, Glühwein, ristede mandler og grillede pølser garantert gi julestemning, sier Joelle Janz, turistsjef for Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) i Norge.

Pandemien gjorde at de fleste tyske julemarkedene ble avlyst i 2020. Det har også lenge vært usikkert om de populære julemarkedene ville finne sted som normalt i år.  Frankfurt, München og Nürnberg er blant byene som har meldt at julemarkedene blir arrangert som planlagt i år, og nå gjør altså Lübeck det samme.

– Vi gleder oss veldig over å kunne ønske besøkende velkommen, forteller Barbara Schwartz, markeds- og innholdssjef ved Lübeck und Travemünde Marketing GmbH.

De rådende Corona-restriksjonene gjør det nå mulig for Lübeck å arrangere julemarkedet uten begrensninger i antall stander, men Schwartz understreker at det vil bli tatt hensyn til den aktuelle smitte-situasjonen når markedet åpner

Julemarkedet i Lübeck finner sted i gamlebyen, som er lokalisert på en øy midt i byen. ©