Etter planen skulle parkens 32. sesong åpne lørdag 25. april, men så kom Corona og la den planen på is. I morgen lørdag 13. juni er parken i gang igjen.

– Slik pandemien utviklet seg hadde vi ingen andre valg enn å utsette åpningen fra den opprinnelige datoen, sier TusenFryd-direktør, Bjørn Håvard Solli, i en pressemelding.

Parken har den siste tiden jobbet sammen med de andre store familieparkene i landet om en felles bransjestandard, og da myndighetene 7. mai annonserte at familieparkene kunne åpne fra 1. juni var det til stol jubel fra alle involverte.

TUSENFRYD: Moro for liten og stor. (Foto: Bjørn Moholdt)

Tiden frem til morgendagen har parken benyttet til å forberede en rekke smittevernstiltak som ifølge Solli skal bidra til en trygg og sikker park for både gjester og ansatte.

– Heldigvis har vi en særdeles løsningsorientert og dyktig organisasjon med 34 faste ansatte og 750 sesong-ansatte, som nå endelig er klare til å ta imot gjester igjen, sier han.

Parken har innført en serie smittevernstiltak, der de fleste er identiske med de gjeldende rådene fra myndighetene. I tillegg kommer spesifikke tiltak for parken og driften av attraksjonene.

Et av tiltakene er å begrense antallet tilgjengelige billetter.

  Vi ber alle som ønsker å besøke oss om å bestille datofestede billetter på nett i forkant av besøket, forklarer Solli.

– Dette er helt nødvendig for at vi skal kunne holde kontroll på hvor mange vi har i parken.

Her gjelder «først til mølla»-prinsippet. Alle med sesongkort må i tillegg reservere sitt besøk via TusenFryds hjemmesider.

Etter at åpningsdatoen ble annonsert har interessen for besøk vært stor, og første uken er allerede utsolgt. Antall gjester som slippes inn er foreløpig satt til under 50 prosent av normalt besøk, men mengden vil bli vurdert og justert etter hvert som parken får erfaringer med hvordan tiltakene fungerer. ©