For øyeblikket må besøkende være vaksinerte og kunne fremlegge en negativ PCR-test tatt innen 72 timer etter reisen. 

Solid forsikring

Og selv om ett av Corona-kravene nå faller vil flere andre tiltak være på plass. Beslutningen om å lette på tiltakene kommer i forbindelse med at Thailand ifølge turistmyndighetene «forbereder en plan i fire faser der COVID-19-pandemien nedgraderes til en endemisk sykdom».

Besøkende fra utlandet som nå slipper karantene gjennom Thailands «Test & go»-program vil fortsatt pålegges å gjennomgå en PCR-test ved ankomst, samt ta en antigen selvtest på dag fem av oppholdet.

Reisende må per nå også ha en forhåndsbetalt reservasjon for én natt på et statlig godkjent hotell, samt en forsikring som dekker opp til $20 000 (ca. 180 000 kr).

Lettere i flere land

Som en del av Phukets Sandbox-program begynte Thailand å ta imot internasjonale turister uten karantene i juli 2021, men krevde da at de måtte holde seg på øya. I november tillot Thailand turister å besøke resten av landet karantenefritt, før de strammet inn grenserestriksjonene igjen i desember – under fremveksten av omikron-varianten.

I februar gjenopptok landet igjen sitt «Test & Go»-program, slik at vaksinerte besøkende utenfra kunne reise til alle deler av Thailand og hoppe over karantene.

For tiden opplever det populære ferielandet en topp av nye tilfeller, med mer enn 24 000 nye smittetilfeller rapportert i snitt hver dag, ifølge Reuters. Landet har vaksinert omtrent 71,8 prosent av befolkningen, ifølge det amerikanske Johns Hopkins-universitetet.

Stadig flere land letter på Corona-reglene. Forrige måned droppet Island alle grensestriksjoner, det samme gjorde Irland og Aruba. 

I neste måned vil Canada også droppe testing før ankomst for vaksinerte reisende. ©