Det er den største enkelt-investeringen i Legoland siden 2019. Den skulle vært åpnet i fjor, men det satte Corona en effektiv stopper for.

Flyr inn i LEGO-universet

Legoland starter sesongen – som varer til 28. november – samtidig med at mer og mer av Danmark åpner opp. 

Lego Movie World blir tre «forlystelser» i én, inkludert Skandinavias første «flyvende teater».

– I Lego Movie World vil våre gjester føle at de dykker ned i det kjente universet fra LEGO-filmene, og midt i det hele åpner vi en unik underholdning ulikt alt annet i Skandinavia, sier Legoland Billund administrerende direktør Christian Woller i en pressemelding.

I den samme meldingen skriver Legoland at gjestene «ikke vil sitte stille foran kjempeskjermen når Legoland blir den første fornøyelsesparken i Skandinavia med flyvende teaterunderholdning».

I «Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight», som er en del av Lego Movie World, flyter gjestene rundt i Emmets sofa mens de opplever en fengende film på en gigantisk 180 graders kuppelskjerm som samsvarer med bevegelsene til sofaen. 

Du vil også føle vind i håret, bli innhyllet i tåke og utsettes for ulike dufter i luften underveis.

– Den store skjermen og bevegelsene får deg til å fly inne i filmen og dras inn i LEGO Movie-universet, mener Christian Woller.

På flyturen blir gjestene tatt med på tur i verdensrommet, forbi pirater og oppleve noen av de kjente områdene fra LEGO-filmene.

Nest størst i verden

Lego Movie World retter seg også mot litt eldre barn og voksne lekebarn. I «Apocalypseburg Sky Battle» får de kontrollere sitt eget fly og selv bestemme hvor mye flyet skal rotere. Det vil også være muligh å nyte utsikten fra et 12 meter høyt falltårn.

I løpet av sommeren åpner også verdens niende Legoland, utenfor New York. Bak det hele står det britiske underholdnings-imperiet Merlin Entertainment, hovedsakelig eid av investerings-selskapet Kirkbi, som kontrolleres av Lego-familien Kirk Kristiansen. 

De to andre eierne av Merlin er det amerikanske private equity-fondet Blackstone og det kanadiske pensjonsfondet CPPIB.

I tillegg til ni Legoland, tre av dem i USA – California åpnet i 1999 og Florida i 2011 – har Merlin Entertainment rundt 130 attraksjoner, inkludert 19 hoteller i 25 land over hele verden. Merlin-gruppen inkluderer Madame Tussauds voksmuseer, det enorme pariserhjulet The London Eye og akvariekjeden Sea Life.

Merlin Entertainments er den største operatøren av fornøyelsesparker i Europa, og verdens nest største, bare overgått av Disney Group. I et normalår  besøkes Merlins attraksjoner av nesten 70 millioner gjester og har opptil 28 000 ansatte over hele verden. ©