Forslaget har fått stor oppslutning i deler av Europa. På øygruppen Balearene, der også Mallorca befinner seg, har turistmyndighetene foreslått at tyske turister kan få fly til de populære ferieøyene så raskt som mulig.

– Slike korridorer kan utgjøre første steget for å gjenopprette internasjonale forbindelser, sier generalsekretær i Verdens turistorganisasjon (UNWTO), Zurab Pololikashvili.

…det uansett ikke er mulig å sikre seg hundre prosent mot viruset.

Antall turister på verdensbasis har falt mellom 60 og 80 prosent i år på grunn av Corona-pandemien, ifølge en prognose fra UNWTO i begynnelsen av mai.

Pandemien har fått dramatiske konsekvenser for reiselivet i Europa og andre land over hele verden.

Land som er svært avhengig av reiseliv, både i Europa og andre steder i verden, har blitt hardt rammet på grunn av reiserestriksjonene som pandemien har ført til. Antall besøkende fra utlandet har blitt kraftig redusert, og tusenvis av bedrifter i reiselivet vil gå overende.

Nå begynner landene som smått å komme i gang igjen. I løpet av de siste dagene har kjente attraksjoner som Pompeii i Italia og Fødselskirken i Betlehem gjenåpnet, men reiserestriksjoner verden over har ført til at mange turiststeder fortsatt er nærmest tomme for folk.

UNWTO har motsatt seg reiserestriksjonene fra begynnelsen av, opplyser Pololikashvili. Han kritiserer koordineringen av nedstengnings-tiltakene verden over og kaller den kaotisk.

Pololikashvili ber EU om ikke bare å gjenåpne turismen innen Unionen, men også til utenforland som Tyrkia. Argumentet hans er at det uansett ikke er mulig å sikre seg hundre prosent mot viruset.

Tiltak som såkalte helsepass, bedre kommunikasjon, rask Covid-19-testing og temperaturmålinger av reisende kan alle være gode tiltak for å redusere risikoen, mener Pololikashvili. ©