Her er en foreløpig oversikt:

* I Santiago erklærte Chiles president Sebastián Piñera onsdag katastrofetilstand i 90 dager for å beskytte sykehus og helsesentre, lette transport av pasienter og medisinske forsyninger og gjøre karantene og matdistribusjon lettere.

* Chile og Brasil er de to landene som hittil har registrert over 200 smittede – Brasil med 397 tilfeller og tre døde. I hele regionen er det registrert 1200 tilfeller og 17 dødsfall, de siste i Costa Rica, Nicaragua og Jamaica.

* Cuba registrerte sitt første dødsfall onsdag da en 61 år gammel italiensk turist på cruiseskipet Braemar døde. Skipet kom til Cuba med fem virussmittede etter å ha blitt nektet å legge til kai i Bahamas og Barbados, og Cuba hjalp til med å repatriere de over 1000 passasjerene og besetningsmedlemmene til Storbritannia.

* Peru, Panama og Bolivia innførte nattlig portforbud onsdag, som politi og militære skal passe på at blir respektert, mens Ecuador, som var første land i Sør-Amerika der viruset ble oppdaget, også forbyr folk å være ute mellom klokka 21 og 5.

* I Panama ble mellom 400 og 500 utlendinger fra en lang rekke land som var på en musikkfestival på stranda Playa Chiquita, satt i karantene etter at to personer hadde feber. Panama har registrert 109 smittetilfeller.

* Venezuela satte sist helg sju delstater, inkludert hovedstaden Caracas, i karantene, etter at det første smittetilfellet ble oppdaget, mens Colombia innførte krisetilstand og påla alle over 70 år å holde seg innendørs. BM/NTB