Lisboa mottar stadig nye utmerkelser. For eksempel rangeres den som en av verdens beste steder å pensjonere seg i, og ble nylig kåret til Europas beste matreisemål under World Culinary Awards.
På byens tak
I den 25. utgaven av britiske Forbes Star Awards er den også kåret til det beste byferie-reisemålet.
– Denne anerkjennelsen fremhever Lisboa som et foretrukket reisemål for besøkende som søker en opplevelsesrik ferie, med et stort mangfold av attraksjoner, sier administrerende direktør for Lisbon Tourism Association Paula Oliveira i en uttalelse.
– Som innbygger går jeg god for all rosen den blir til del. Det er et sted hvor «fortid og nåtid møtes i perfekt harmoni», mener Oliveira.
Hun anbefaler følgende: Start storby-opplevelsen med å sno deg gjennom det historiske Alfama-området, som preges av skjeve, pastellfargede bygninger. Videre bør du stikke innom noen av de flere hundre år gamle kirkene og tabernaene, ta en pastell de natas, bica og en bifana underveis, før du klatrer til toppen av borgen Castelo de São Jorge, der du har strålende utsikt over byens ikoniske tak.
Den største attraksjonen
Ta deretter turen ned til sentrum og handlegatene Chiado og Avenida Liberdade, og/eller du kan gra beina fatt helt til Belém for å oppleve Jerónimos-klosteret og Belém-tårnet.
Få også med deg byens museer, som National Tile Museum (flismuseet) eller MAAT.
Lisboa er også en strålende kaffeby. Sjekk ut Dramatico og Hello Kristof. Frokosttilbudet på Time Out Market er også verdt å sjekke ut. Prisvinnende spisesteder som Sala av João Sá og Belcanto serverer noen av landets beste klassiske matretter.
Ut over historien, museene og nabolagene har Lisboa noe Oliveira anser som dens største attraksjonen. Det er byens innbyggere, som tross ofte mangelfulle engelskkunnskaper vil hjelpe deg med å finne veien om du har gått deg bort. De deler også mer enn gjerne sine favorittsteder.
Samt den beste utsikten over byen, for det finnes flere enn de mast opplagte.
Med andre ord overrasker det ikke Oliveira at Lisboa gikk til topps. Igjen. ©