Sjefen for verdens største cruiseselskap Carnival mener det kan gå to år før bransjen er tilbake til nivåene før pandemien.

– Hele flåten kan kaste loss innen året er omme, men siden selskapet har pensjonert 19 av 117 skip under pandemien, vil det ta lengre tid for inntektene å komme tilbake til gamle høyder, sier Arnold Donald til Financial Times, som er usikker på om hele flåten vil være tilbake i drift i løpet av året.

– Det avhenger av mange variabler, ikke minst fordi hver destinasjon kommer til å ha sine egne reguleringer, sier Donald. 

Carnival opplevde flere virusutbrudd på cruiseskipene sine i fjor, og Carnival-toppen tror at bransjen må jobbe enda hardere for å tiltrekke seg kunder som aldri har vært på et cruise før. 

Carnival har hentet inn rundt 200 milliarder kroner egenkapital for å finansiere de månedlige utgiftene på fem milliarder kroner i måneden. 

Donald utelukker ikke at selskapet vil skaffe enda mer, men sier at de uansett vil klare seg til 2022, skriver Financial Times. 

I forrige uke kunngjorde Storbritannia at cruise kan gjenoppta driften fra 17. mai, mens det i USA, som er det største markedet, fortsatt er uvisst. Det kan også bli aktuelt med obligatorisk vaksinering på enkelte reiser for eldre passasjerer, men Carnival har ikke tatt stilling til om de vil kreve vaksinering på samtlige turer. ©