Smittetallene i både Italia og Slovenia har steget raskt de siste ukene. For uke 34 og 35 hadde Italia, inkludert San Marion og Vatikanstaten, 23,7 tilfeller per 100.000 innbyggere. Også Estland og Litauen har stigende smittetall.

I Sverige foreslås det å åpne flere regione, som Örebro, Gotland, Värmland, Västernorrland, Jämtland og Västerbotten. De siste ukene har det vært en betydelig nedgang i smittetilfeller i disse regionene. Også Sjælland i Danmark har hatt en nedadgående trend i smittetall, og FHI anbefaler at innreisekarantene også her blir fjernet, heter det i en pressemelding fra Folkehelseinstituttet.

FHI anbefaler samtidig å fjerne innreisekarantenen for Kypros, der smittetallet har falt den siste tiden. Per 31. august er smittetallet 17,7 per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

19. august ble København, Storbritannia, Hellas, Irland og Østerrike «røde», og det ble dermed innført krav om innreisekarantene.

UD har også frarådet reiser som ikke er strengt nødvendige til Andorra, Belgia, Bulgaria, Færøyene, Frankrike, Island, Kroatia, Kypros, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Spania, Sveits, Tsjekkia og flere regioner i Sverige og Danmark.

Eventuelle endringer i reiserådene vil tre i kraft fra midnatt natt til lørdag 5. september. ©