Charterselskapene melder at de på grunn av usikkerheten rundt nye reiseråd til Norden og Europa har bestemt at de vil innstille alle reiser, selv om det kan bli åpnet for reiser ut av Norge før 20. august.

mange nå ser at det blir umulig for dem å gjøre noe annet enn å innstille alt.

– På den måten vil våre kunder ha en mulighet til å planlegge andre feriereiser i sommer, samtidig som vi i Ving kan legge planer for nye, fantastiske reiser til høsten og vinteren, skriver Ving på sine nettsider.

Leder Astrid Bergmål i Virke reiseliv synes det er uheldig at UDs reiseråd skaper for lite forutsigbarhet for norske reiseselskaper.

– Reiserådene gir så stor uforutsigbarhet at mange nå ser at det blir umulig for dem å gjøre noe annet enn å innstille alt. Dette synes vi er utrolig synd, for internasjonalt reiseliv trenger å komme i gang, sier Bergmål til E24.

Fredag 15. mai kom Utenriksdepartementets (UD) oppdaterte reiseråd , hvor de fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Samtidig uttalte UD at det ville komme en ny vurdering for reiseråd i Norden innen 15. juni, og 20. juli for nærliggende europeiske land.

Til sammen rammes trolig nærmere 60 000 nordmenn av reisestoppen, som også vil utløse betydelige refusjonskrav mot operatørene.  Til Dagens Næringsliv understrekes det fra Apollos side at alle får pengene sine tilbake. Ifølge beregninger DN har gjort er det snakk om mer enn 300 millioner i tilbakebetalinger, dersom alle kundene krever kontantrefusjon.

I tillegg kommer de kansellerte reisene i mars og april.©