Etter at regjeringen stengte grensene til Norge innstilte Color Line all passasjertrafikk mellom Norge, Danmark, Sverige og Tyskland fra midten av mars. Grensen til Danmark ble åpnet mandag 15. juni, og etter tre måneder er Color Line også klar for en gradvis oppstart med skipene på linjen mellom Oslo og Kiel.

Onsdag 17. juni innleder M/S Color Fantasy oppstarten til Kiel, mens M/S Color Magic er i gang uken etter.

I første omgang gjelder tilbudet for passasjerer som vil starte i Oslo og være om bord under hele reisen uten å gå i land i Kiel. Igangsettelsen vil ifølge Color Line følge de retningslinjer for smittevern som gjelder, og – som fergeselskapet skriver i sin pressemelding – «som er viktig for å skape trygge og gode rammer for gjestene og ansatte om bord».

De skriver videre at «tiltaket som gjør at regjeringen har tillatt tur/retur passasjerer fra Oslo er et viktig signal frem mot en normalisering, som forhåpentligvis snarlig vil skje ved at grensene til Tyskland åpner».

Det er med andre ord helt utelukket å gå i land i den tyske havnebyen, også for dem som har tenkt å reise i transit med bil.

– Vi har kun tillatelse fra norske myndigheter å ta ombord passasjerer som kun kan reise Oslo-Kiel tur retur, skriver konserndirektør for salg og markedsføring, Frode Hansen, i en e-post til Way2Go.

– Det vil altså ikke være mulig for gjester å ta med seg bil for å kjøre i land i Kiel, konkluderer han til slutt i mailen. ©