Selskapet, tidligere kjent som British Telecom, gikk nylig med på å selge tårnet til det amerikanske selskapet MCR Hotels for nærmere 3,5 milliarder kroner, melderen selgeren BT Group PLC.

Stengt av bombe

Tårnet opprinnelig på 177 meter ble opprinnelig kalt Post Office Tower. Det ble ferdigstilt i 1964 og var Londons høyeste bygning frem til 1980. Met ytterligere et antennerigg på toppen av bygningen ble den totale høyden til slutt på 189 meter.

LES MER: James Bonds London!

Tårnet var dekket av mikrobølge-antenner som gjorde det mulig å kommunisere over hele Storbritannia og huset også en roterende restaurant med panoramautsikt over London. Restauranten ble stengt etter en bombing i 1971 som både anarkister og den irske republikanske hæren (IRA) påberopte seg ansvaret for.

Tårnet åpnet aldri helt igjen for publikum, bortsett fra i forbindelse med spesielle arrangementer og sporadiske turer.

Den teknologiske utviklingen har gradvis gjort tårnets opprinnelige rolle i Storbritannias telekommunikasjonsnett utdatert. Mikrobølgeantennene ble fjernet for mer enn ti år siden.

Vil ta tid

– Det spilte i sin tid en viktig rolle både som kommunikasjons-sentral og for TV-signaler, men i økende grad skjer denne distribusjonen idag på annet vis, sier eiendomsdirektør Brent Mathewsi BT Group. 

Avtalen med MCR vil ifølge ham gjøre det mulig å omgjøre BT Tower til et nytt formål, og «bevare den ikoniske bygningen i flere tiår fremover».

LES MER: Churchills krigskontor blir hotell!

MCR Hotels eier rundt 150 hoteller, inkludert New Yorker Hotel og det modernistiske TWA Hotel på JFK-flyplassen i New York. 

I en pressemelding sier selskapet at det ville samarbeide med den britiske arkitekten Thomas Heatherwick om hotellets design.

Du bør imidlertid ikke planlegge å sjekke inn der med det første. Den nye eieren sier at det vil ta flere år for BT å fjerne all innmaten i tårnet. ©