Uttalelsen kom under redegjørelsen i Stortinget tirsdag. Der kom det tydelig frem at befinner du deg i utlandet, og har planer om å returnere til Norge i påsken, må du gjøre om på de planene.

– Regjeringen vil allerede nå oppfordre nordmenn bosatt i utlandet, blant annet studenter, om å ikke komme hjem i påsken, sier helseminister Bent Høie.

Samtidig oppfordret statsminister Erna Solberg nordmenn om å ikke reise til utlandet, og at reiserådet forlenges til 15. april. Da ble det også lagt vekt på at nordmenn og folk som er bosatt i Norge nå drar på ferie ut av landet, må være forberedt på at regjeringen vurderer å utvide karantenehotell-ordningen til nye grupper.

Det betyr at personer om reiser på fritidsreiser til utlandet nå, sannsynligvis må ta innreisekarantenen på hotell når de kommer hjem.

For de som vil feriere i Norge, vil regjeringen komme tilbake med mer konkrete anbefalinger for påskeferien. Innretningen på disse vil avhenge av smitteutviklingen i landet den nærmeste tiden.

Statsministeren sier at det er kort tid til påske, og at de jobber for å ta en vurdering på dette i løpet av neste uke.

– Vi kommer ikke til å forby folk å reise på hytta i påska, men vi kommer til å lage regler for hva du kan gjøre, hvor mange du kan være med og hvordan man opptrer, sier Solberg.

Statsministeren sier at det godt kan tenkes at man ender i en situasjon hvor det blir anbefaling om hjemmepåske.

– Ikke i form av et hytteforbud, men en anbefaling om hjemmepåske i enkelte områder. Men vi får jo bare håpe at vi får ned tallene slik at alle som ønsker og har hytte, kan reise på den, sier Solberg. ©