Samtidig med det offensive programmet lanserer den islandske nasjonal-stoltheten også ekstra fleksible billetter, slik at du trygt skal kunne bestille reisen allerede nå. Den fleksible bestillings-løsningen garanterer refusjon eller reise-kuponger for passasjerene.

I sommerprogrammet, som går fra mai til september, skal Icelandair betjene 32 byer – 22 i Europa og ti i Nord-Amerika. Norge får hele 13 av disse per uke.

PÅ BREEN: Ekskursjoner på Islands mange breer er populære, også for nordmenn som er vant til litt snø og is. (Foto: Bjørn Moholdt)

I en pressemelding fra selskapet skriver flyselskapet at de i 2021 vil «fortsette å fokusere på sine viktigste markeder til og fra Island, samt å tilby praktiske forbindelser mellom Europa og Nord-Amerika».

I denne prosessen blir rutenettet forenklet, noe som skal styrke fleksibiliteten ved blant annet raskt å reagere på skiftende markedsforhold og tilpasse kapasiteten etter etterspørsel til enhver tid.

Icelandair har beregnet at setekapasiteten neste år trolig kommer til å være rundt 25-30 prosent mindre enn i samme periode i fjor som følge av Corona-pandemien.

– Tross den vanskelige situasjonen er det viktig å se fremover og være godt forberedt på å handle så snart situasjonen i verden forbedres, sier Icelandairs administrerende direktør Bogi Nils Bogason i pressemeldingen.

Selskapets tidsplan for 2021 skal gjenspeile dette.

– Island vil fortsette å være et populært turistmål og det ideelle stedet å besøke i tider som disse, mener han, og utdyper:

– Her er det er trygt, rent, sunt og romslig med en liten befolkning.

Ikke ulikt mye av det norske aktører fremhever.

De fleksible løsningene innebærer at:

  • Du som reisende får reist via andre Icelandair-destinasjoner eller gjennom partner-selskaper uten ekstra kostnad om «uhellet skulle være ute».
  • De som velger å ikke reise når flyet er kansellert, kan enkelt endre reisedatoer uten endringsgebyr, motta en reisekupong som er gyldig i tre år eller få full refusjon.
  • For de som ønsker å endre en kommende flytur, vil Icelandair også frafalle endringsgebyret for alle bestillinger, slik at passasjerer kan endre reisetidspunkt når som helst eller be om en reisekupong.

 

Ruteplanen kommende sommer inkluderer følgende destinasjoner i Europa: Oslo, Bergen, København, Billund, Stockholm, Helsingfors, Amsterdam, Paris, Berlin, Hamburg, Frankfurt, München, Genève, Zürich, Brussel, London, Glasgow, Manchester, Dublin, Madrid, Milano og Tenerife. Icelandair vil også tilby regelmessige charterreiser til Alicante.

I Amerika flyr Icelandair til disse byene: Boston, New York, Seattle, Minneapolis, Washington, Denver, Chicago, Toronto, Vancouver og Montreal.

Billettene ble lagt ut for salg 26. oktober. ©