IATA har bygget sitt «Travel Pass» på toppen av eksisterende IATA-løsninger. Det inkluderer blant annet Timatic – brukt av flyselskaper og reisebyråer i mer enn 50 år for verifisering av reisedokumenter. 

– De fleste av verdens flyselskaper kommer til å ta dette i bruk fra mars av, sa IATAs sjef for flyplass-, passasjer- og sikkerhetsprodukter Alan Murray Hayden nylig på et seminar i regi av flyorganisasjonen (se rammen nederst).

EKSTRA: Corona-passet blir implementert som en del av IATAs nye reisepass-app.

Utviklingen av passet skjer i samarbeid med Evernym, som spesialiserer seg på digitale identitets-løsninger. Travel Pass er en utvidelse av et samarbeid som startet før pandemien.

Ifølge Hayden er det jobbet døgnet rundt med å få på plass Corona-løsningen. Hoveddelen i Travel Pass-løsningen er en mobilapp der reisende kan lagre og administrere sine sertifiseringer, både Corona-tester og vaksiner. 

App-versjonen blir langt sikrere og ikke minst mer effektiv enn papir-sertifikatene som frem til i dag har vært løsningen for reisende på tvers av landegrenser. En av de store utfordringen med dagens ordning har vært tiden det tar å verifisere testene, og spredningen av falske tester.

– Testing ligner på penger. Hele systemet baserer seg på hvor stor tillit alle aktørene kan ha til et slikt regime, forklarer Hayden.

– Vi trenger tillit til test- og vaksinasjons-resultatene. Når det er på plass kan vi begynne å åpne opp grensene.

Ifølge kilder i Evernym er denne formen for legitimering betydelig sikrere enn andre typer digitale dokumenter. De inneholder blant annet unike digitale vannmerker som så langt har vist seg umulig å forfalske.

Et digitalt system som IATA nå utvikler vil utvilsomt også gi store operasjonelle besparelser. I dag opererer flyselskapene kun med rundt en tidel av flykapasiteten, men trenger betydelig personell på bakken for å verifisere dagens Corona-regimer. Det er ikke bærekraftig, ifølge Hayden 

– Ved å bruke en slik app er passasjerene allerede klare for innsjekking når de ankommer flyplassen, sier han.

Travel Pass-systemet har fire komponenter, blant annet en oversikt over de ulike helsekravene som gjør det mulig for passasjerene – eller de som tilrettelegger reisen for disse – å finne nøyaktig informasjon om reise, testing og vaksinebehov for reisen. Ved bruk av Timatic vil oversikten kunne avgjøre om den reisende er dekket for akkurat den aktuelle reisen.

Travel Pass inneholder også en oversikt over test- og vaksinasjons-sentre, slik at passasjerer kan finne laboratorier som oppfyller kravene på reisemålet. I tillegg vil det være mulig for laboratorier å sende testresultater eller vaksinasjons-sertifikater til passasjerer på en sikker måte.

De reisende kan ha alt dette lagret i Travel Pass-appen, som blant annet inneholder en digital versjon av vaksinepasset og testresultatene. 

Reisende vil også kunne dele resultatene med flyselskapet og myndighetene på destinasjonen.

– Hele formålet med dette er at du som passasjer kan reise ut i verden uten å måtte utveksle fysiske dokumenter, konkluderer Hayden. ©

Dette er IATA

International Air Transport Assosiation (IATA) er en bransjeforening som samler de fleste av verdens flyselskaper, med hensikt å støtte flyaktivitet, samt formulere bransjepolitikk og standarder. Dette inkluderer blant annet fra sikkerhetsprosedyrer, datatjenester, billettløsninger og takster, dokumenter for godsfrakt, forhold til reisebyråer og spedisjonsfirmaer med mer. (Kilde: Store norske leksikon)