Dette har selskapet ventet på lenge.

– Vi har stor tro på sommeren, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Gode tall

Optimismen skyldes ikke minst at Regjeringen nå har åpnet for at nordmenn kan reise innenlands igjen. Ifølge en rapport utarbeidet av Innovasjon Norge vil sju av ti nordmenn feriere i eget land i sommer. En fersk undersøkelse fra NHO Reiseliv viser det samme. 

GLEDER SEG: Administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Det er også flere som sier de vil reise på ferie i år enn i fjor.

– Reiselivsnæringen i Norge har hatt det knalltøft. Derfor blir sommeren viktig når landet nå åpner igjen, og reiselivet kan legge ut landgangen. Det er inspirerende å se at så mange planlegger å gjøre alvor av norgesferien i sommer, sier Felin.

Nye bookingtall for Hurtigruten Norge og Hurtigruten Expedition viser ifølge Felin at det er stor reiselyst, både i det norske og de internasjonale markedene. Det er en vekst på 45 prosent i booking-tallene for 2022 sammenlignet med bookingene før pandemien.

Etter at det ble åpnet for at nordmenn kan reise innenlands viser Hurtigruten-tallene en sterk vekst i bookingene for siste halvår i år.

– Utsiktene til at et europeisk vaksinepass snart innføres, som kan gi lettelser i de internasjonale reiserestriksjonene, har også ført til en økning i antall bookinger, sier Felin

I sommer har Hurtigruten fjordene nesten for seg selv. 

– Sammen med våre lokale samarbeidspartnere som leverer lokalmat og utflukter vil vi skape helt unike opplevelser for gjestene våre, sier Felin.

Viktig for kysten

Hurtigruten Norge har siden starten av pandemien holdt rutetrafikken i gang. Siden nyttår har fem skip vært i trafikk mellom Bergen og Kirkenes for å opprettholde gods- og lokaltrafikken. Fra 4. juli vil i tillegg MS Nordlys være tilbake i rute fra Bergen 4. juli. MS Nordnorge følger etter 10. juli.

– Vi henter tilbake alle permitterte sjøansatte. Samtidig ansetter vi flere kolleger på skipene for å være klar til en trygg og sikker opptrapping, sier Felin. 

Hurtigruten vil ifølge henne løpende tilpasse seg regjeringens gjenåpningsplan, råd og anbefalinger, og har omfattende smittevernrutiner på plass. Ikke minst klok av skade etter fjorårets  noe rufsete gjenåpning.

Les mer om det HER!

Samferdselsdepartementet har avtaler om elleve skip i trafikk mellom Bergen og Kirkenes for å sikre det som i snart 130 år har vært livsnerven langs kysten. Hurtigruten Norge skal drifte sju av skipene i avtalen.

– Hurtigruten Norge og kysten har vært på en utrolig reise de siste ti årene. Sammen med alle våre lokale partnere langs kysten har vi bygd et reiselivseventyr. Når vi nå trapper opp til full drift er det ikke bare viktig for Hurtigruten Norge. Det vil også skape aktivitet, verdier og muligheter for alle våre lokale samarbeidspartnere, avslutter Felin. ©