Kjeden har også spillrom på svenske hoteller, dog ingen tilsvarende planer for Danmark.

Lydisolerte rom

Quality Hotel Expo på Fornebu har bygget om fem av sine 301 rom til spillrom. Samtidig kan du bo i dem. Konverteringen har skjedd i samarbeid med Telia og spillutstyrsselskapet GSIGN, ifølge en pressemelding.

Driftsdirektør for Quality i Norge, Elisabeth Saupstad, sier at «vi har allerede spillrom på noen av våre svenske hoteller. Erfaringen her viser at aldersspennet på gjester som ønsker å bo i et spillrom er større enn vi hadde trodd, og at konseptet med spillrom er høyt verdsatt.»

I spillerommet kan gjesten velge mellom en rekke spill. Det inkluderer også hodesett, skjermer, strømmeutstyr, tastaturer, mus og spillestoler. 

Rommene er lydisolerte og belysningen tilrettelagt for spilling.

Økt anerkjennelse

I pressemeldingen sier direktør for bedriftsmarkedet i Telia Norge Jon Christian Hillestad at spillrom for gjester er et «interessant og innovativt prosjekt».

– Vi håper mange gjester vil dra nytte av denne nye muligheten, sier han videre

Quality Hotel er samarbeidspartner med Norges E-Sportforbund og ser store muligheter i samarbeidet.

– Dette initiativet bidrar til å øke synligheten og anerkjennelsen av e-sport og spill som en legitim aktivitet. Vi ser frem til å utvide samarbeidet med Quality, sier Elin Yoojung Moen, styreleder i Norges E-Sportforbund.

Flere spillrom er planlagt på andre Norwegian Quality-hoteller. I Sverige er det allerede spillrom på Quality Hotel Match i Jönköping og Quality Hotel Globe i Stockholm. ©