De første gjestene sjekket inn 1. juni 1920, og Bristol har holdt åpent hver eneste dag siden, gjennom alle krigsårene, og er også det eneste av de tradisjonsrike luksushotellene i Oslo du har kunnet sjekke inn på under coronakrisen.

Den store hundreårs-feiringen er imidlertid utsatt til høsten.

Viktigere enn noensinne

I perioden frem til jubileet har hotellet ikke bare modernisert logo og fått ny nettside. Det kan i tillegg friste med et nytt treningsrom. Både konferansesenteret og Bristol Grill, samt gjesterom og suiter, er pusset opp.

– Vi har valgt å satse på det spesielle og nostalgiske ved vårt hotell, sier direktør Lars Petter Mathisen.

Det sitter utvilsomt mange historier i hotellveggene, som med sitt særpregete interiør og design, kunst og antikviteter, har vært et populært treffsted. Hotel Bristol er i tillegg kjent for sin lune service. Det er vel ikke den kjendisen i Norge som ikke er intervjuet i Bibliotekbaren og Vinterhagen – selve hjertet i hotellet.

– Mange av gjestene våre nevner den spesielle atmosfæren og den gode følelsen de får når de kommer inn på Hotel Bristol. Det sies at de får en mental pause fra omverdenen, noe som kanskje er viktigere nå enn noensinne, sier Mathisen.

Hotel Bristol ligger i Kristian IVs gate i Oslo og ble tegnet i 1918 av arkitekt Finn Rahn. Olav Thon kjøpte Hotel Bristol i 1974.

LEKKERT: Den nostalgiske følelsen forsterkes av det imponerende interiøret.

Vil bestå

– Det er det første hotellet jeg kjøpte, og betyr ekstra mye for meg, sier Thon i en pressemelding.

Det ble nemlig starten på Olav Thon Gruppens hotellvirksomhet.

– Jeg synes hotellet er utrolig flott, og et av mine favorittsteder i Oslo. Hit kommer jeg ofte. Det har vært mange minnerike stunder på hotellet, blant annet giftet jeg meg med min Sissel og holdt bryllup med 250 gjester her.

Sissel Berdal Haga Thon er designansvarlig i Olav Thon Gruppen og har stått bak den store oppgraderingen av hotellet.

– Vi har under fornyelsen lagt vekt på å beholde det klassiske inntrykket av Hotel Bristol, men vi har likevel tilført nye elementer som gir et visst moderne inntrykk, sin hun.

Men i hovedsak vil det gamle og gode bestå. Forhåpentligvis i minst hundre år til. ©