Før helgen var meldingen fra Utenriksdepartementet klar: De som har krav på hjemreise fra Gaza må selv dekke billetten, enten at de betaler den direkte eller blir pålagt å betale den i etterkant.

Tydelige regler

Europeiske reiseforsikring har mottatt få henvendelser i forbindelser med krigen i Gaza.

  Vi har ikke hatt noe særlig med henvendelser fra Gaza eller de andre berørte områdene, og disse hjemreisene vil heller ikke dekkes av en reiseforsikring, sier Europeiskes kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland til Way2Go.

Norges største selskap innen reiseforsikring er tydelig på at dersom du velger å reise til et område som omfattes av UDs reiseråd er du ikke dekket.

– Slik var det også i lang tid før angrepet 7. oktober, sier Handeland.

Dekket Israel-kanselleringer

Han understreker at det alltid er klokt å sjekke med reiseforsikringen før du drar på reise ut av landet, særlig om du skal til steder der det er uro.

– Vi er som alltid tydelige på at dersom man velger å reise til et område som omfattes av et slikt reiseråd, er det ingen deler av reiseforsikringen som gjelder, forklarer Handeland. 

Dette er noe Europeiske ifølge ham er nødt til å praktisere strengt. 

– Åpner vi opp og gir folk gyldig forsikring i et slikt område, gir vi dem en falsk trygghet, og det vil heller ikke være rettferdig for alle andre som innbetaler forsikringspremie. Derfor gjør vi ikke dette, sier han.

Samtidig understreker han at Europeiske har dekket en del av avbestillingene av reiser til Israel som kom etter at UDs reiseråd ble utstedt.

Siden onsdag har 212 nordmenn per dags dato kommet seg ut av Gaza. ©