Å flytte fra hjemlandet og ut i verden et et stort sprang. Mange spørsmål melder seg når du  bestiller enveisbilletten. Kommer du til å trives? Hvordan blir dine nye naboer? Vil du få nye venner?

Beste rangering

Nylig ga  InterNations – et nettsted med mer enn fem millioner medlemmer – ut sin såkalte 2023 Expat City-rangering, basert på data fra nettstedets årlige Insider-undersøkelse.

Her blir 12 065 deltakere som bor og jobber i utlandet spurt om livene deres. De 49 deltakende nasjonene ble delt inn i fem områder – livskvalitet, lett å bosette seg i, arbeidssituasjon, personlig økonomi og det undersøkelsen kaller «expat essentials».

LES MER: 10 gode tips til Málaga!

Etter å ha gått grundig gjennom dataene og lært mer om svarene, kåret InterNations Málaga i Spania til det beste stedet i Europa for den som vil bo og arbeide i utlandet.

Ifølge respondentene er Málaga den best rangerte byen i verden når det gjelder lokal vennlighet. 89 prosent sier at lokalbefolkningen er spesielt vennlige mot utenlandske innbyggere (mot 65 prosent globalt).

Byen er også er på 2. plass når det gjelder å finne venner.

Lavt score 

Málaga rangerte også ekstremt høyt på indeksen for livskvalitet, med en andreplass. Det skyldes i stor grad et som regel nydelig vær og rikelig med naturområder å utforske. 

LES MER: De mest solrike byene i Europa! 

Men kystbyen er ikke den eneste spanske byen som scorer høyt: Alicante og Valencia kom inn på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Det disse tre spanske byene har til felles er innbydende kulturer, som tillater et hyggelig og rimelig liv.

Når det gjelder de ikke fullt så spektakulære stedene å bo, rangerte de deltakende respondentene Roma på nest siste plass og Milano helt sist. Begge skåret under gjennomsnittet for livskvalitet og tilgjengelig arbeid. Likevel, dette bør ikke avskrekke deg hvis du tenker på å flytte til en av de italienske byene. Livet kan tross alt ikke være så ille i et land fylt med pasta og pizza. ©