Hotellet Matices Hotel de Barricas ligger i byen Tequila i Mexico, og hotellet hevder å være verdens første som ligger innenfor en tequila-fabrikk. 

Gamle fat

Hit inviteres gjester til å sove, spise og generelt roe ned – samt utforske produksjonen av tequila (med mange smaksprøver) på destilleriet La Cofradia. 

Gjestene kan velge mellom 30 forskjellige hytter av digre tønner med enten king- eller queen-size-senger.

tequila
SPESIELT: Slik ser et av rommene på Matices Hotel de Barricas ut. (Foto: Matices Hotel de Barricas)

Hvert av tønnerommene er oppkalt etter en type tequila laget på destilleriet og inkluderer veggmalerier som representerer merket de er oppkalt etter. Tequila-temaet er å se overalt, fra tønneformede søppeldunker og nøkkelringer til bord formet som halvparten av en tequila-tønne. 

Til og med noen av badene i fellesarealene er formet som aldrende fat og dekket av fargerike kunstverk (hvert rom har også sitt eget bad).

Under jorden

Gjestene blir møtt med en velkomstdrink ved innsjekking, selvsagt laget på tequila, mens minibaren er fylt med seks varianter av tequila produsert i destilleriet.

Tønne-rommene har ellers såkalt tropisk dusj, Wi-Fi, store vinduer og et verandaområde der du kan nyte utsikten over områdets agave-åkrer og fjell. Agave er for øvrig en ingrediens i tequila.

Restauranten på stedet ligger fem meter under bakken, og gjestene kan få tilgang til den gjennom destilleriets taverna. Den underjordiske restauranten, La Taberna del Cofrade, tar opp i seg miljøet på bakken, med betongvegger laget av fiber fra agave (sisal) og lamper laget for å ligne formen agaveplanter får etter at de er behandlet og tilberedt.

Med en klype salt

Menyen på restauranten tilbyr regionale retter fra de fem delstatene i Mexico som ved lov har tillatelse til å merke drikkene sine som tequila: Jalisco (hvor byen Tequila ligger), Michoacán, Nayarit, Guanajuato og Tamaulipas. 

Rettene spenner fra saftige reker med agavesaus til solid biff og agavepudding.

I det underjordiske området vil gjestene også å finne en bar som serverer kjente drinker fra området, som cantarito, en kombinasjon av limejuice, appelsinjuice, grapefruktbrus, tequila og en klype salt.

Samt mange av de andre kjente drinkene folk verden over i stadig større grad gjør seg kjent med. ©