For på flyplassen Heathrow i London kan reisende nå bestille plass i sikkerhetskøen opptil tre dager før avgang,

Påminnet av flyselskapet

Heathrow Timeslot tillater passasjerer å forhåndsbestille en «tidsluke» ved sikkerhetskontrollen, ifølge en pressemelding fra Heathrow.

Ordningen er for tiden gjennom en seks måneders prøveordning. Den er gratis å bruke for passasjerer som reiser fra Terminal 3. Tidsluken bestilles på Heathrows nettside.

Etter hvert som den seks måneder lange prøveperioden utvikler seg kan flere flyselskaper legges til pilotprosjektet. En analyse av dataene vil konkludere om tidslukeprogrammet vil bli videreført og utvidet i fremtiden.

En spesiell gunstig side ved ordningen er at familier eller grupper på opptil fem kan bestille samme tidsluke. For øvrig kan du som reisende bestille din tidsluke opptil tre dager før avgang. 

Du vil bli påminnet av flyplassen om å sjekke med flyselskapet ditt om eventuelle frister for avlevering eller innsjekking av bagasje.

Enorm økning

– På Heathrow tenker vi hele tiden på innovative måter å øke sikkerheten på, og samtidig strømlinjeforme opplevelsen for passasjerene våre, sier Heathrows operasjonelle planleggingsdirektør Mark Powell i en uttalelse. 

Ifølge ham vil prøveperioden gi passasjerene litt ekstra sikkerhet og trygghet i forkant av reisen.

– Vi tror den vil være spesielt populær for de med familier eller engstelige reisende, sier Powell

Terminal 3 betjener en rekke store internasjonale flyselskaper, som American Airlines, Emirates og Virgin Atlantic.

I fløy 2022 61,6 millioner passasjerer over Heathrow, som var en økning på 217 prosent sammenlignet med 2021. Denne veksten var den største blant alle flyplasser i verden. Den er også Storbritannias største arbeidsplass med  rundt 75 000 ansatte.

Dagens toppsjef er dansken Thomas Woldbye, som tidligere ledet Kastrup i København. ©