Det forsvinner flybagasje hele tiden, og i de aller fleste tilfellene kommer den tilbake til sine rettmessige eiere. Men ikke alltid, og etter tre måneder i flyplassenes hittegods-avdelinger vandrer tapt bagasje som regel videre til Frelsesarmeens utsalg Fretex, eller politiets hittegodskontorer.

Når eierne ikke melder seg, eller flyselskapene ikke klarer å spore dem opp, har ikke flyplass-operatørene annen råd enn å sende bagasjen videre.

ALT MULIG: Det er trolig ikke den ting du ikke kan skaffe deg fra Unclaimed Baggage i Scottsboro.

I USA har selskapet Unclaimed Baggage i Scottsboro, Alabama, gjort business ut av tapt bagasje. Utenfor byen har det i løpet av 50 år hopet seg opp enorme mengder med alt fra musikk-instrumenter til sportsutstyr, ballkjoler, smykker og sko, for å nevne noe. Haken ved det hele er at du frem til nå har måttet oppsøke selskapets 50 000 kvadratmeter store lagerlokale i utkanten av byen.

Nå blir disse artiklene å finne bare noen tastetrykk unna, og det er ikke småtterier det er snakk om. I Unclaimed Baggages nye online-butikk kan du enkelt finne frem til det du måtte ønske deg – eller leter etter, til gunstige priser. Og det er helt vilt hva som legges ut, artikler som folk enten ikke er interessert i eller har oppgitt for lengst.

– Behovet for en online-versjon av vår shopping-opplevelse i butikken har vært der lenge, og nå har vi fått det til, mener administrerende direktør Bryan Owens i Unclaimed Baggage.

Han er glad for å kunne feire selskapets 50. år med en «bagasje-jakt» på nett.

Nettstedet organiserer innholdet i flere kategorier, basert på hvilke produkter du leter etter. Det gjør det enkelt å finne frem. Det er også laget en egen, mer kuratert del for «sjeldne og fantastiske funn».

Hva med et tennisarmbånd i diamanter til 90 000 kroner? Eller bavariske «lederhosen»? Det kan jo også hende at den klokken du en gang trodde du mistet på byen egentlig var i bagasjen som forsvant et eller annet sted i Nord-Amerika.

For noen kan det være grunn god nok for å logge seg på og starte skattejakten. ©