Ikke alle synes snø og kulde er det beste her i verden. Mange søker seg da også bort i den kalde perioden, til steder der de blant annet kan ta en kaffepause utendørs i t-skjorta.

Beste byen

Men vær er én ting, andre faktorer spiller også inn. Språket for eksempel, og prisene. Er det lett å skaffe seg nye venner? Hvordan er wifi og andre praktiske omstendigheter som gjør det enklere å dra og jobbe hjemmefra?

Nettstedet InterNations er rettet mot mennesker som arbeider i andre land enn der de opprinnelige kommer fra, såkalte expats. Samfunnet har mer enn fem millioner medlemmer, og i sin 2023-rangering brukte teamet bak nettstedet data fra sin årlige Expat Insider-undersøkelse,.

Her ble 12 065 deltakere spurt om livene deres i utlandet, og hvordan det er å bo og jobbe der. 

Deretter rangerte undersøkelsen 49 deltakende land på fem områder: Livskvalitet, hvor enkelt det er å bosette seg i der, arbeid, personlig økonomi og sekkeposten «expat essentials».

Etter å ha gravd i dataene og funnet ut mer om svarene kåret InterNations Málaga i Spania til det beste stedet i Europa for den som vil jobbe på distanse fra et annet land enn det de opprinnelig kommer fra.

Roma nest sist

Ifølge funnene er Málaga den best rangerte byen i verden for lokal vennlighet. 89 prosent av de spurte sier at lokalbefolkningen er spesielt vennlige mot utenlandske innbyggere (mot 65 prosent globalt). 

LES MER: 9 flotte stopp i Málaga!

Det er kanskje ikke overraskende. Byen ligger også på andreplass når det gjelder å finne venner. Den scorer høyt på livskvalitet og prisnivå.

Málaga scorte også svært høyt på indeksen for livskvalitet. Der kom den på andreplass, mye takket være det (nesten) alltid nydelige været og rikelig med naturområder omkring byen. 

Men Málaga er ikke alene blant populære spanske byer. Alicante og Valencia kom inn på henholdsvis andre- og tredjeplass.

For øvrig rangerte respondentene Roma på nest siste plass og Milano helt sist. Begge scorte under gjennomsnittet for livskvalitet og tilgjengelig arbeid. 

Dette bør likevel ikke avskrekke deg om du tenker på å flytte til en av de italienske byene. Livet kan neppe være så ille på et sted som setter så stor pris på pasta og pizza. ©