Ikke overraskende er det New York by som befinner seg aller øverst «på pallen». 

Mange i USA

Det er datafirmaet Altrata som har sett nærmere på hvor verdens rikeste mennesker superrike bosetter seg.

PÅ TOPP: Amerikanske byer er dominerende på denne listen.

Mer enn 21 714 superrike, eller «ultra-high-net-worth» (UHNW) verdsatt til mer enn $30 millioner (ca. 310 millioner kroner) – eier et hjem i New York.

London med 15.907 følger som nummer to på listen over verdens mest populære steder for superrike å eie en eiendom. På tredjeplass ligger Hong Kong, hvor 15 175 av verdens rikeste mennesker eier et hjem.

Los Angeles og Miami avrunder topp fem, mens en tilbøyelighet for de velstående til å kjøpe fritidsboliger i Beijing setter den kinesiske hovedstaden foran Singapore.

Flytter ut

I USA er den høyeste konsentrasjonen av superrike innbyggere i Aspen, hvor tallet er én av 67. Det gir denne verdenskjente alpinbyen en UHNW-befolkningstetthet som er nesten 15 ganger større enn i New York.

Ellers dominerer amerikanske byer listen over de mest populære stedene å eie et hjem, og tar totalt 14 av 20 plasser. Ifølge rapporten gjenspeiler den størrelsen på landets samlede formue og dets geografiske og forretningsmessige mangfold.

– Disse egenskapene gir betydelige muligheter for velstående individer som leter etter et sekundært hjem til å bli i landet i stedet for å se utenlands, bemerker rapporten.

Rapporten reflekterer også en bredere amerikansk trend de siste årene med migrasjon til mindre byer. ©