Flere amerikanske transportører – inkludert American og JetBlue – er også klare for å fly på Jose Marti lufthavn i Havana. 

Amerikanske reisende kan besøke Cuba innenfor 12 spesifikke reisekategorier, som inkluderer «støtte for det kubanske folket», men rene turistbesøk er fortsatt ikke tillatt. Det gjør at strandhotellene i Varadero øst for Havana foreløpig er utilgjengelig for denne gruppen besøkende.

Europeisk flyselskaper som AirFrance og British Airways har flyvninger den veien.

Landets øvrige flyplasser åpnet for internasjonal trafikk 17. oktober. Selv om Cuba ikke krever at reisende tar en Covid-test før ankomst, må alle ankomne sende inn en helsedeklarasjon og ta en PCR-test for Corona. Resultatene er tilgjengelige innen 24 timer.

Besøkende må i karantene til testresultatene er mottatt og deretter ta en ny PCR-test for egen regning på den femte dagen av oppholdet. Maske utendørs er obligatorisk i Havana.

Cuba, med en befolkning på 11,2 millioner mennesker, har hittil registrert 8000 tilfeller av Covid-19 og 130 døde. ©

Du kan lese mer om Cuba HER!

Hotell-åpninger i Karibia

For øvrig er det en gradvis åpning av flere hoteller i Karibia. Elegant Hotels Group Barbados, en del av Marriott-gruppen, kunngjorde gjenåpningen av flere av sine Barbados-hoteller. Tamarind for familier åpner igjen 4. desember. The Colony Club – Treasure Beach, Crystal Coves individuelle bungalower og Waves Hotel & Spa for voksne skal også åpne.
Ytterligere to feriesteder, The Only-Only House og familievennlige Turtle Beach åpnes i januar.
Palladium Hotel Groups TRS Cap Cana-hotell i Punta Cana vil være klar fra og med 4. desember.
Ritz-Carlton på St. Thomas åpnet nylig med nyoppussede fellesområder, det nye spisestedet Alloro, en oppgradert luksuskatamaran, en penthouse-innkvartering med tre soverom for opptil åtte gjester, Seaside Spa Cabana og en eksklusiv markedsplass kalt Southwind Trading Post. Anlegget er nylig oppgradert for nesten én milliard kroner, men stengte tidlig i 2020 på grunn av Covid.
Scrub Island Resort, Spa & Marina på De Britiske Jomfruøyene, et medlem av Marriotts Autograph Collection, åpner igjen 1. desember med 52 gjesterom, inkludert suiter og villaer, marina, to strender, et såkalt «evighetsbasseng», spa og adgang til dykker- og seilcharter.
Anguillas Malliouhana, Auberge Resorts Collection åpner igjen 17. desember.
Åpning av hotell- og ferieanlegg på Nassau Paradise Island 10. desember inkluderer Atlantis Paradise Island og Comfort Suites. Grand Hyatt Baha Mar åpner 17. desember og Sandals Royal Bahamian 28. januar.
Sunrise Beach Club & Villas, Paradise Island Beach Club, Bay View Suites, The Ocean Club og Graycliff Hotel er allerede åpne.