Det var den vestlige hacker-gruppen Anonymous som forårsaket kaoset på veiene i Moskva ved å sende dusinvis av sjåfører til den samme henteadressen.

Lagde trafikkork

En video viste rundt hundre gule biler som jobber for Yandex Taxi, som alle kjører langs den samme trafikkerte veien som går forbi Hotell Ukraina, og blokkerer veiene.

– Sjåfører brukte omtrent 40 minutter i trafikken på grunn av de falske bestillingene, sa en talsmann for Yandex Taxi. 

– Algoritmen for å oppdage og forhindre slike angrep er allerede forbedret for å forhindre lignende hendelser i fremtiden, understreket vedkommende.

På sosiale medier sier de som bivånet det hele at angrepet forårsaket en to timer lang trafikkork over hele Moskva.

Hotell Ukraina ble bygget av den sovjetiske diktatoren Josef Stalin på 1950-tallet og er et av de syv digre gotiske tårnene som står sentralt plassert i Moskva.

Digital krig

I årevis var det å ta en taxi i Moskva ensbetydende med en såkalt «sigøynerdrosje». Du praiet en slik ved å stå på siden av gaten med tommelen opp og hoppe inn en hvilken som helst bil som stoppet. Etter først å ha forhandlet om prisen.

Nå har smarttelefonene med sine taxiapper tatt over. Yandex er nå den største tilbyderen av taxitjenester i Moskva, og opererer på samme måte som Uber.

Sistnevnte eier for øvrig 29 prosent av selskapet, men sier de nå ønsker å selge seg ut.

Hackinggruppen Anonymous har for øvrig tatt æren for det de kaller en «prank», eller spøk. «Moskva hadde en stressende dag i går», sto det i et innlegg på Anonymous sin Twitter-konto, som la til at «Anonymous-kollektivet» var ansvarlig.

Anonymous, en løs allianse av vestlig-baserte hackere, har tidligere erklært en digital krig mot Russland for sin invasjon av Ukraina og har hacket ulike departementer og TV-stasjoner. ©