Fra 5. juli opphever UD reiserådet for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste Folkehelseinstituttet (FHI) anser som trygge. Det har utløst reisefeberen som utspilte seg på Gardermoen lørdag morgen.

Alle med

Lørdag var første ordentlige utreisedag etter at de reisereglene ble innført, og allerede ved femtiden om morgenen begynte køene å hope seg opp i avgangshallen på Oslo lufthavn. 

Flere ble stående opp mot to timer i kø.

Mellom klokka 6.00 og 7.30 lettet det fire fly til populære feriedestinasjoner som Málaga og Alicante.

Til Dagbladet sa pressesjef Johann Eckhoff i SAS at selskapet kom seg godt gjennom morgenrushet.

– Alle våre reisende har kommet med flyene. Et av flyene kunne til og med lette før planlagt, sier han til Dagbladet.

Også Norwegians kommunikasjonsdirektør Eline Hyggen Skari sier de har opplevd en stor pågang i antall reisebestillinger etter at regjeringen sist fredag lettet på reiserestriksjonene.

I god tid

– I tillegg til Málaga, Alicante, Split og Nice har vi også merket en stor økning i antall bestillinger til våre storbydestinasjoner i denne perioden, sier Skari.

Flyselskapene anbefaler sine reisende å registrere seg på nettet før de ankommer Gardermoen. Da vil innsjekkingen gå enda raskere

Skari sier flyselskapet er optimistisk med tanke på regjeringens signaler om videre gjenåpning, og håper økt vaksinering og arbeidet med et felles europeisk coronapass vil bidra til færre reiserestriksjoner.

– Det er tydelig at mange vil ut å reise når de igjen har mulighet til det, sier hun.

Hun anbefaler samtidig alle som skal ut på tur og reise om å være på flyplassen i god tid.

– Dersom man skal teste seg på Oslo Lufthavn anbefales det å møte opp cirka fire timer før avreise, sier hun. ©