Besøkende slipper å registrere seg før ankomst via nettjenesten Thailand Pass, alle karanteneregler opphører, og kravet om helserelatert koronaforsikring forsvinner, skriver Nettavisen.

Enklere

Selv om kravet om munnbind forsvinner, anbefaler myndighetene at folk tar på seg munnbind i tett befolkede rom og i rom med dårlig ventilasjon. Bangkoks T-baneselskap har kunngjort at de fortsatt vil kreve bruk av munnbind.

Les mer om Thailand og Phuket HER!

Ifølge Nettavisen blir det faktisk enklere enn før pandemien å reise til Thailand. Dette fordi det også blir slutt på kravet om utfylling av innreisepapirene de fleste turister fyller ut kort tid før landing – og som har blitt gjennomgått av tjenestemenn på flyplassen.

Det eneste turister nå trenger, er enten et vaksinasjonsbevis eller gjennomført test før ankomst. 

På hell

Endringen skjer blant annet i håp om å få fart på den thailandske økonomien, som har vært hardt rammet av koronapandemien. Hittil i 2022 har Thailand tatt imot 1,6 millioner turister, mot oppunder 20 millioner i samme periode i 2019.

Pandemien er nå på hell i Thailand, og det registreres rundt 2500 smittetilfeller hver dag. Minst tre firedeler av befolkningen har fått to vaksinedoser, 40 prosent har fått tre. ©