Skipet som skal brukes fra og med 12. juni er Adventure of the Seas. Også søsterselskapet  Celebrity Cruises har kunngjort at de vil gjenoppta seilinger i Karibien i juni.

Testregimer

En viktig faktor for «omstarten» i Karibia er virkningen av vaksine-regimet som nå er på plass i USA, og som blir administrert med rekordfart.

– Vaksineringen er en «game changer», sier RCIs toppsjef Michael Bayley i en kommentar til oppstarten i juni.

Bare fullvaksinerte passasjerer og mannskap får lov til å cruise, sammen med de under 18 år som tester negativt for Covid-19.

– Vi tror at å starte med cruise for vaksinerte voksne gjester og mannskap er det riktige valget, sier Bayley videre.

Han tror vaksinasjon og andre smitte-reduserende tiltak blir uunngåelige krav i fremtiden, og er glad for at den lille øynasjonen Bahamas er med på oppstarten i juni.

Øvrige smittevern-tiltak skjer ifølge cruise-selskapets egen «Healthy Sail Panel», som er utarbeidet i samarbeid med en annen cruise-storhet – Norwegian Cruise Line. 

De reisende må også oppfylle innreisekravene på reisemålene, som blant annet vil kunne omfatte bevis for negativ PCR-test tatt før ankomst, samt test ved ankomst og annen helse-dokumentasjon.

Den syv netter cruise-rundturen inkluderer hjemmehavnen Nassau og to påfølgende dager på selskapets private øy CocoCay, samt Grand Bahama Island og Cozumel i Mexico. 

Seilingene vil etter planen pågå ut august.

MSC snart i gang

– Dette er godt nytt for vår turistnæring, sier Bahamas’ statsminister Hubert A. Minnis om det som nå skjer.

Han er spesielt begeistret over at RCI ønsker å bruke Bahamas som hjemmehavn for sine første seilinger under Corona-pandemien, og den virkningen det vil få for hele nasjonens næringsliv.

Trolig vil seilingene gå omtrent utelukkende med amerikanske gjester ombord. Flyvningene mellom Europa og USA er kraftig redusert, og turisttrafikk er omtrent ikke-eksisterende.

I mellomtiden gjenopptar MSC Cruises trafikk ut fra Storbritannia allerede 20. mai. Det skjer som følge av de vellykkede cruisene i Middelhavet sist sommer, der strenge regimer klarte å holde Corona-viruset unna fartøyene.

Det er snakk om en serie mini- og ukelange cruise rundt Storbritannia kun for britiske gjester, med oppstart 20. mai. Det hele vil skje i samsvar med MSC Cruises helse- og sikkerhets-protokoller, ikke ukjent for dem som var så heldige å få være med på cruise i fjor sommer ut fra Italia. 

Det understrekes at alle britiske gjester i alle aldre er velkommen. Det inkluderer både de som venter på vaksinen, og de som har mottatt den. ©