Det første «god nattoget» fra oppstart-selskapet European Sleeper går fra Belgias hovedstad og vil på veien passere Amsterdam, Berlin og andre populære byer. 

Flyskam

Med det har Brussel vil et nytt knutepunkt i Europas natttognettverk, etter at European Sleeper startet sine reiser til Berlin i mai 2023.

NATTOG: Ruten mellom Brussel og Praha.

Selskapet har store vekstplaner.

– Målet vårt er å legge til en ny rute hvert år slik at vi kan fortsette å bidra til et mer integrert og bærekraftig europeisk transportnettverk, sier medgründer i European Sleeper, Elmer Van Buuren, til Euronews.

LES MER: Tre (øl)byer i Belgia!

Ifølge Van Buuren er mye av satsingen drevet av flyskam, et begrep som ikke minst er tatt i bruk i i Sverige og referer til skammen mange følger ved bruken av utslipps-verstinger som fly.

Magisk

– Det finnes et godt alternativ til å fly eller bruke bilen din, understreker Van Buuren.

Han mener European Sleeper er en måte å gjøre dette på med relativt lave investeringer.

LES MER: Våryr i Praha!

Tog er ofte mer problemfritt enn å fly, legger han til, ettersom de går mellom bysentra, i motsetning til fly beliggende i utkanten av byene.

– På våre tog kan folk sove og hvile mens de blir transportert, og deretter våkne opp i en ny by og gå rett i møte eller oppdage byen som turist. Det er noe magisk med det, sier Van Buuren.

– Det pleide å vøre mange flere nattog i Europa enn idag, og jeg ønsker å bringe dem tilbake, konkluderer gründeren.

«God natt-toget» går også gjennom Antwerpen, Rotterdam og Dresden. ©