Flytiden til Mexico er rundt ti timer med direktefly. Med mellomlandinger kan det ta over 15 timer å reise dit, så det er en god del reisetid å spare på å velge charter.

Sterk økning

Svensker og finner har i flere år omfavnet Mexico om vinteren, mens nordmenn har vært mer avventende. Fram til nå.

– Det virker som om nordmenn virkelig begynner å få øynene opp for dette spennende reisemålet, sier TUIs norske kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i en pressemelding.

Ifølge henne har det kommet inn nesten tre ganger så mange bestillinger i år sammenlignet med i fjor vinter – en økning på hele 184 prosent.

Tallene gjelder både charter og rutefly. I fjor var det kun mulig å reise med rutefly fra Norge, mens det i år altså går tre charterfly med direkterute fra Oslo til Cancun.

Sett av mer tid

Tulum, Playa del Carmen og Cancun er ifølge pressemeldingen er allerede populære reisemål. Nytt av året er at du nå også kan bo i landsbyen El Cuyo.

– Mexico er et fantastisk land, mener Mørk-Løwengreen.

– Her kan du oppleve alt fra autentiske natur- og kulturopplevelser i det tropiske paradiset som omringer landsbyen El Cuyo på nordkysten av Yucatan-halvøya, til natteliv i Cancun og Playa del Carmen, sier hun.

Hun mener at når du først skal ta turen anbefales det å sette av to uker. 

– Et godt tips er å velge en kombinasjonsreise. Da kan du for eksempel oppleve luksuslivet i Cancun den første uka, og nyte roen i Tulum og utforske mayakulturen den neste.

Den første charteravgangen til Mexico går 14. desember. Det er satt opp tre direktefly med TUI Fly – 14. desember, 8. februar og 14. mars. De to siste i 2024. ©