DNT har nå 300.000 medlemmer, som er 3,7 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Stabil interesse

– Dette er en historisk god start, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT i en pressemelding.  

– Aldri før har vi gått inn i sommeren med så mange medlemmer. Det er helt tydelig at folk planlegger norgesferie i år, og vi ønsker hver eneste en hjertelig velkommen til våre hytter og turer.

Ifølge ham stiger antallet medlemmer i DNT normalt gjennom året. Selv om mange er faste medlemmer, er det mange som melder seg inn i forbindelse med ferier når de skal benytte seg av hyttene. 

PODKAST: Dag Terje Klarp Solvalg forteller om mulighetene DNT byr på!

DNTs generalsekretær mener interessen for friluftsliv er stabil, men det virker som om enda flere denne sommerer ønsker å droppe utenlandsferien og satse på Norge som ferieland.

 Til fjells

  Ingenting er bedre enn at folk kommer seg ut og ser verdien av de 570 delingshyttene DNT har som er tilgjengelig for alle, sier Klarp Solvang. 

– Sommerminner trenger ikke koste skjorta eller bli betalt i dyr Euro. I friluftslivet finnes et tilbud som passer for alle slags folk og lommebøker, understreker han.

Denne helgen åpner DNTs tilbud i fjellet. På de mer enn 40 betjente hyttene i Sør-Norge står vertskap klare til å ønske gjester velkommen. DNT har også mange hundre rimelige selv- og ubetjente hytter over landet. Disse ligger til fjells, i skogen, nær byer og langs kysten. Nøkkel til hyttene får man når man er medlem i DNT. ©