I en undersøkelse i regi av Ipsos svarer 34 prosent av de spurte at de overnattet ute i løpet av sommeren. Det tilsvarer nær 1,5 millioner mennesker.

– Natur og friluftsliv er i vinden som aldri før. Dette er ikke den første undersøkelsen som tyder på at vi nordmenn rett og slett har fått skikkelig frilufts-dilla, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

Undersøkelsen fra Ipsos er basert på 1008 intervjuer med personer fra 15 år og oppover. Barn som har overnattet ute er dermed ikke medregnet.

Samtidig går trolig flere av de betjente hyttene til DNT i Oslo og omegn i minus i år etter å ha hatt 40 000 færre gjester i sommer enn i en normalsesong.

– Denne sommeren har rundt 60 000 personer besøkt de 21 betjente hyttene til DNT Oslo og Omegn – mot 100 000 i en normal sommersesong. Flere turisthytter melder at det går mot underskudd i år, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i lokallaget til Nationen.

For de 65 selvbetjente hyttene er det omtrent samme trend, med et besøk i sommermånedene på rundt 60 prosent av en normalsesong.

Selv om det har vært stor pågang, har Corona-situasjonen ført til begrensninger i hvor mange gjester turisthyttene kan ha av gangen, noe som har bidratt til nedgangen. ©