Netto var det rundt en million færre overnattinger i september. Antall overnattinger lå 34 prosent lavere denne måneden i år enn i samme måned i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Situasjonen er spesielt dramatisk for hotellene, som opplevde et fall på 42 prosent i antall overnattinger i september. Totalt antall overnattinger har også falt noe på campingplasser, hyttefelt og vandrerhjem.

Det er spesielt de utenlandske gjestene som har uteblitt. Innenfor hotellsektoren har antall utenlandske overnattinger krasjet med hele 73 prosent, mens norske hotellovernattinger falt med 29 prosent.

Samtidig har nordmenn økt sin bruk av hytter og campingplasser. Antall norske overnattinger på campingplass lå snaut 11 prosent høyere i september i år enn i september i fjor, mens antall norske overnattinger på hyttefelt og vandrerhjem lå 32 prosent høyere.

– Nordmenn er glad i å reise, og vi har sett at camping og hytter, der du kan være sammen i en liten gruppe, er populært under pandemien, sier rådgiver Kristin Aasestad i SSB. ©