Cruise-giganten har allerede 28 cruiseskip i porteføljen, inkludert verdens største, og snart er det premiere for den nye Icon-klassen.

Ny klasse

Nybyggingen for Royal Caribbean International, det største av rederiene i Royal Caribbean Group, er med andre ord godt i gang. Tidligere i år lanserte RCI verdens største cruiseskip, Wonder of the Seas, som har plass til totalt 5734 passasjerer, med to personer i hver av de 2867 lugarene og suitene. 

Men blir alle køyeplassene benyttet har Wonder plass til nesten 7000 passasjerer. I tillegg kommer et mannskap på minst 2300.

Det stopper dog ikke her. Ifølge nettstedet Cruiseindustrynews.com har RCI ytterligere fire store cruiseskip på beddingen. I den sammenheng er det foreløpig ikke kjent om noen av selskapets andre skip vil gå av med pensjon når de nye fartøyene kommer.

Først ut av de nye er Icon of the Seas, som får plass til 5600 passasjerer. Det bygges for tiden ved Meyer Turk-verftet i Finland.

Icon blir det første skipet i Royal Caribbeans nye skipsklasse med samme navn, og skal seile på flytende naturgass (LNG) i Karibia.

Snart kommer Utopia

Det kommer minst to skip til i Icon-klassen. De er ennå ikke navngitt, annet enn Icon Class II og Icon Class III. Begge disse vil også ha plass til 5600 passasjerer og forventes å operere i henholdsvis 2025 og 2026.

Ved det franske verftet Chantiers de l’Atlantique i Saint-Nazaire bygger Royal Caribbean i tillegg sitt sjette skip i Oasis-klassen, samme klasse som Wonder of the Seas. Det er snakk om Utopia of the Seas, som forventes satt i drift i første halvdel av 2024. Det får plass til 5714 passasjerer og dermed har nesten samme størrelse som Wonder of the Seas.

Royal Caribbean International er for øvrig den største og mest kjente merkevaren i Royal Caribbean Group. I tillegg til hoved-produktet RCI har gruppen det noe mer upscale Celebrity Cruises samt det enda «finere» Silversea Cruises. 

RCG eier også 50 prosent av TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises.

Om RCI

Royal Caribbean International (RCI) er i dag et amerikansk cruiserederi med hovedkontor i Miami, Florida, som siden 1997 er organisert som et heleid datterselskap av cruiseholdingselskapet Royal Caribbean Group. 

Cruiserederiet ble grunnlagt i 1968 som norsk-eide Royal Caribbean Cruise Line (RCCL) av de tre norske rederiene I.M. Skaugen, Anders Wilhelmsens Rederi og Gotaas-Larsen. Royal Caribbean International er ett av de største cruiserederiene i verden. I 2018 kontrollerte RCI 19,2 prosent av cruisemarkedet på verdensbasis av passasjerer og 14,0 prosent av omsetningen.

Cruiserederiet opererer også mange av verdens største cruiseskip. Per 27. januar 2022 opererer Royal Caribbean International en flåte på 26 skip, som inkluderer fem av de største cruiseskipene i verden, og har nå ytterligere fire kontraherte nybygg til Royal Caribbean Internationals kommende skipsklasse Icon-klassen, hvor de tre første skipene vil bli levert i tredje kvartal 2023, andre kvartal 2025 og i 2026, respektivt. (Wikipedia) ©