Hundre tusener av besøkende som reiser dit drar til ett utsiktspunkt, som har utsikt over byen, innsjøen og fjellene, for å ta bilder og selfies. 

– Knust

Hallstatt skal ha vært inspirasjonen til den fiktive byen «Arendelle» i Disney-filmen «Frozen» (en film som for øvrig også henter mye inspirasjon fra Norge), noe som har bidratt til den enorme populariteten.

Hallstatt er kjent for sin arkitektur og lange historie. Den er også på Unescos verdensarvliste.

Den kontinuerlige strømmen av turister har imidlertid blitt for mye for de fastboende, og nylig blokkerte rundt hundre fastboende hovedtunnelen inn til byen i protest.

«Stopp trafikkaoset – vil blir syke av det», het det på ett av protest-skiltene. 

«Alt for turistene – ingenting for oss», sto det på et annet.

– Hallstatt lever ikke lenger av turisme, den blir knust av overbefolkning, sier fastboende Friedrich Idam til NBC News.

Kopi i Kina

Også ordføreren Alexander Scheutz har sett seg grundig lei.

  Vi har for for øyeblikket alt for mange turister og må finne løsninger for å redusere antall besøkende, sier Scheutz til nyhetskanalen.

Et høyt plankegjerde som ble satt opp i mai skulle hindre at turistene stiller seg opp ved rekkverket langs hovedveien og tar selfier. Det hjalp lite.

Det svært sjarmerende byen ligger ved en innsjø i de østerrikske fjellene. En kopi av byen er også bygget i Guangdong i Kina. Ordføreren i Hallstatt fløy ut til Kina for å delta i åpningsseremonien da den ble laget.  Man skal ikke se bort fra at det har hatt en utilsiktet markedsførings-effekt for originalen. ©