Det skjer gjennom det nystartede selskapet EPEAK, som skal lage «episke sykkelturer i Norge og Europa».

EX-PROFF: Gabriel Rasch satser nå på sykkelferie.

EPEAK vil produsere «komplette pakkereiser tilpasset alle aldre og fysiske forutsetninger», ifølge en pressemelding fra selskapet. Det skal også utarbeides skreddersydde turer for bedrifter og grupper.

– Kundene skal få den riktige balansen mellom mestringsfølelse og nytelse.

Kjente fjell og pass fra ritt som Tour de France og Giro d’Italia vil danne noe av rammen for sykkelturene i Europa. Samtidig blir det lagt ned betydelig arbeid i å levere aktive ferier generelt. Både fotturer i de østerrikske alper og kombinasjonen av sykling og bading i Bordeaux er noen av produktene selskapet skal levere, tilpasset gamle og unge.

Rasch har lenge gått med et ønske om å formidle sykkelglede, basert på alle opplevelsene han selv har hatt gjennom et langt sykkelliv.

– Det er mitt inntrykk at folk generelt tror det er hardere enn hva det faktisk er å sykle disse berømte fjellene. Tar man tiden til hjelp er dette noe alle normalt trente mosjonister vil klare, og belønningen er ubeskrivelig, forklarer han blant annet om satsingen.

– Nå er jeg så heldig å bli del av et team hvor alle deler den samme lidenskapen, og hvor det å formidle sykkelglede står helt sentralt i utviklingen av produktene.

Mange vil kanskje oppfatte lanseringen dristig, under de rådende forhold, men den er tuftet på en langsiktig strategisk tilnærming, forsikrer han.

Det påpekes at det er store forskjeller i hva kundene ønsker.

– Kundene skal få den riktige balansen mellom mestringsfølelse og nytelse, sier Svein Lierstuen, en eierne i selskapet.

Lierstuen har bakgrunn som produsent av sykkelbekledning, og guiding i Alpene og Pyreneene.

Rasch og Lierstuen har opparbeidet seg en rekke forbindelser gjennom årene. For å sikre god og tett dialog med disse har siste del av trekløveret i selskapsledelsen, Marita Sjøvaag Olsen, fått dette som sin hovedoppgave.

Sjøvaag Olsen har bodd og studert i Frankrike i tre år, og kjenner kulturen, språket og menneskene, i tillegg til at hun selv har erfaring som guide i Alpene. BM

Italia har mye å tilby for den aktive – les mer her!