Jared Isaacman finansierte og var selv med på turen. Kort tid etter landing i havet kom et skip bort til kapselen og hentet den opp. Luken åpnet seg en knapp time senere, og de fire romfarerne kunne komme ut.

Landet i Atlanteren

Deretter ble de fraktet mot Kennedy-senteret, der de skal gjennomgå medisinske undersøkelser.

De fire historiske turistene har vært med på verdens første romtur uten astronauter om bord. De har gått i bane rundt jorda de siste tre dagene.

Kapselen som brakte dem tilbake til jorda var helautomatisert. Da de landet utenfor kysten av Florida, ble romfarerne de første som landet i Atlanterhavet etter en tur til verdensrommet siden 1969, da Apollo 9 landet der.

Finansierte for alle

På det meste nådde Dragon-kapselen en høyde på rundt 575 kilometer, langt over høyden Den internasjonale romstasjonen (ISS) går i bane rundt jorda på.

Dette er tredje gang SpaceX har tatt med seg mennesker ut i rommet og tilbake igjen til jorda. De to andre bemannede romferdene har vært til ISS med astronauter.

Milliardæren Isaacman finansierte turen, og hadde med seg sykepleieren Hayle Arceneaux samt Chris Sembroski og Sian Proctor, som vant billetter til turen.

Familiene til de fire fulgte landingen fra Kennedy-senteret. ©